Oferta

Tradycyjna produkcja sera korycińskiego

Tradycyjna produkcja sera korycińskiego prawie nie zmieniła się od kilkuset lat. Pełnotłuste niepasteryzowane mleko krowie podgrzewa się, a następnie dodaje do niego sól i podpuszczkę, która powoduje, że mleko zsiada się w ciągu kilkunastu minut. Masę serową przekłada się do cedzaków i ugniata, aby odsączyć serwatkę. To właśnie one nadają im charakterystyczny, nieco spłaszczony kształt i fakturę. Następnie masa jest nacierana solą. W końcowym etapie produkcji sery trafiają na półki serowarni. Tam leżakują i dojrzewają, a raz na jakiś czas serowar odwraca serowe bloki i ewentualnie oczyszcza je z powstałych osadów.

Sprzedaż Sera Korycińskiego „Swojskiego”

Nasza wytwórnia produkuje sery zgodnie z przytoczoną recepturą. Wieloletnia tradycja zapewnia naszym wyrobom oryginalny smak, który jesteśmy w stanie odtworzyć za każdym razem, dzięki ścisłemu przestrzeganiu reguł. To wszystko sprawia, że nasze wyroby cieszą się ogromnym powodzeniem. Wzbogacamy ofertę nowymi dodatkami, dzięki czemu prowadzimy sprzedaż Sera Korycińskiego „Swojskiego” w następujących smakach oraz ich mieszanych odmianach:

  • Ser Koryciński „Swojski” (naturalny)
  • Ser Koryciński „Swojski” z pieprzem
  • Ser Koryciński „Swojski” z chili
  • Ser Koryciński „Swojski” z bazylią
  • Ser Koryciński „Swojski” z koperkiem
  • Ser Koryciński „Swojski” z pietruszką
  • Ser Koryciński „Swojski” z lubczykiem
  • Ser Koryciński „Swojski” z miętą
  • Ser Koryciński „Swojski” z czarnuszką
  • Ser Koryciński „Swojski” z czosnkiem niedźwiedzim
  • Ser Koryciński „Swojski” z kminkiem
  • Ser Koryciński „Swojski” z papryką
  • Ser Koryciński „Swojski” z majerankiem
  • Ser Koryciński „Swojski” z oregano.

Ponadto oferujemy również ser zagrodowy oraz ser koryciński w zalewie winegret.